Rejseblogs fra Travellerspoint

Marlo

Efter en fem timers tog- og bustur stod vi i Marlo og sagde hej til Andrew, som var kommet ned for at hente os ved bussen. Vi kørte en hurtig runde i byen og langs med floden, inden vi kom frem til det der har været vores hjem i to uger nu.

Fra vejen, i gåafstand fra stranden, kunne vi se et to-plans træhus, med panoramavinduer på hele den ene gavl og en stor flot have med blomsterbede, fuglehuse og grøntsager. Da vi kom ind i huset, blev vi ikke mindre imponerede. Trægulve, trævægge, træloft, træmøbler og duften af norsk skihytte. Både Andrew og Debra er fotografer, Andrew fuldtid og Debra på hobbyplan, så alle væggene er dækkede af de mest fantastiske billeder. Halvdelen af huset er i to etager, mens den anden halvdel har højt til loftet. Vi har vores eget soveværelse og badeværelse, som vi deler med eventuelle andre frivillige. Da vi kom, var der et fransk par her i forvejen, som vi kom rigtig godt ud af det med og efter nogle dage kom der et tysk par, som havde været her før, på besøg. Så der var lige et par dage, hvor der var mere end fuldt hus, men det var rigtig sjovt og fedt at have nogle andre unge mennesker at snakke med. I weekenden tog begge par dog videre og vi har siden da været de eneste frivillige her, men det har også været rigtig godt.

IMG_3404.jpgIMG_3407.jpgIMG_3403.jpg

Vores hverdag har været meget afslappet her; vi har arbejdet nogle timer om dagen først på dagen med diverse forefaldende opgaver og har derefter haft resten af dagen fri, til at gøre hvad vi ville. Arbejdet har været varierende og let, så vi har haft masser af tid til at slappe af. Vi har også virkelig nydt at have et rigtigt køkken og har udnyttet det til fulde! Til fastelavn lavede vi fastelavnsboller, onsdag lavede vi tortillas, torsdag lagde vi en lækker lagkage sammen, i går stod den på hakkebøffer med bløde løg, tideligere i dag bagte vi brunsviger og til aften lavede vi frugtsalat med råcreme! Alle vores kokkerier er blevet modtaget med stor ros og vi må nok indrømme, at vi også selv synes, vi har gjort det ret godt. Vi gør også det absolut bedste vi kan og gør det ikke nemt for os selv. Alle de ting, vi normalt plejer at købe færdiglavet; kagecreme, salsa, krydderi-mix og lagkagebunde, har vi selv lavet med ret gode resultater (måske lige bortset fra lagkagebundene, de er sgu svære at skære ud!).

IMG_3411.jpgIMG_3408.jpgIMG_3664.jpgIMG_3646.jpgDSCF2063.jpgIMG_3406.jpg0967B53D2219AC68170975CBA2966FF1.jpgIMG_3663.jpgIMG_3637.jpg

large_IMG_3349.jpg

Vores fritid har vi brugt til at tage på stranden, planlægge vores videre færd eller bare læse og slappe af. Vi har også brugt meget tid på at snakke med Andrew og Debra om alverdens ting. De har fortalt os en masse om Australien og vi har fortalt en masse om Danmark - og denne udveksling nyder vi meget godt af.

Det er ikke noget ved at skrive om hver eneste dag, da der for det meste ikke er sket det helt store, men nogle dage har vi dog gjort noget ekstraordinært eller haft det særdeles godt eller sjovt og det er da værd at dele.

Fredag aften i sidste uge tog vi til Frenches Narrow for at se solnedgang sammen med Sara og Toussaint (det franske par) og Martin og Laura (det tyske par). Det var en super flot solnedgang og vi morede os med at tage fjollede hoppe-billeder indtil det blev helt mørkt.

large_IMG_3468.jpg

large_IMG_3514.jpg

large_IMG_3287.jpg

large_G0032749.jpg

Mandag var en lidt speciel dag. Vi var ude og handle med Andrew, hvilket er lidt af en bedrift! Hver anden-tredje uge tager de til Bairnsdale for at handle stort ind. Bairnsdale ligger 100 km. væk, men priserne der er langt lavere end i den nærliggende by Orbost, så det betaler sig virkelig for dem at gøre det sådan. Men inden vi kom til Bairnsdale, besøgte vi Raymond Island, hvor der er rigtig mange koalaer og derfor rigtig gode chancer for at spotte dem. Vi så i alt 24 koalaer, hvilket et 12 fra rekorden, og fik os også én på opleveren, da vi pludselig spottede en, der kom gående på jorden og klatrede op i et træ lige for næsen af os! Efter et par minutters blitzen hørte vi pludselig en dyb brummende lyd, der næsten fik hårene til at rejse sig på vores arme. Vi har altid opfattet koalaer som sådan nogle små, søde, elskværdige om end ret dovne dyr, så vi blev meget overraskede, da vi hørte, hvor frygtindgydende de lyder, når de er vrede! Det viste sig, at der var en anden koala efter den vi havde set og det var sikkert derfor vi havde set den på jorden, hvilket ellers er ret sjældent. Udover alle koalaerne så vi også en lille nysgerrig ekidna, et slags eksotisk pindsvin, en flok sorte svaner og en masse Rainbow Lorikeets (farverige papegøje-lignende fugle).

large_IMG_3687.jpglarge_IMG_3697.jpglarge_IMG_3706.jpglarge_IMG_3711.jpglarge_IMG_3717.jpglarge_IMG_3746.jpglarge_IMG_3748.jpglarge_IMG_3772.jpglarge_IMG_3801.jpg

Efter besøget på Raymond Island stod den på frokost og derefter målrettet shopping! Der var især imponerende at se, med hvilken fart Andrew fik alle varerne væk fra båndet på! Normalt er der en ansat til at stå og pakke dine varer ned i en forfærdelig masse små skod-plastiskposer, eller også gør kassemedarbejderen det løbende, men vi var i Aldi og der bruger de ikke den slags. Det var ret underholdende, da det blev til lidt af et kapløb mellem den unge kassemedarbejder og Andrew; hvem var hurtigst til henholdsvis at bippe ind og putte i vognen!

Tirsdag var en særdeles solrig dag, så efter lidt arbejde, som var hurtigt overstået, satte vi kursen direkte mod stranden, hvor vi holdt til det meste af dagen. Det resulterede i nogle forbrændte numser, men ellers havde vi en skøn dag ind og ud af vandet. Lige inden vi tog hjem tog vi os en hurtig dukkert og vi så en rokke lige ved siden af os og delfiner længere ude i vandet. Ja, det er lidt mere spændende end brunt tang i Vesterhavet!

Onsdag tog vi billeder sammen med Andrew det meste af dagen, hvilket vi fik nogle fantastiske billeder ud af! Det meste var vores egne ideer og billeder til os selv, men Andrew synes vi var gode at arbejde med og prøvede også et par ideer af. Det var en virkelig sjov dag og vi fik ros, så vi har tilbød Andrew at være subjects, hvis han havde flere ideer i ærmet. Og det havde han! Så lørdag var vi igen ude og tage billeder med Andrew både i skoven og på stranden. Det var virkelig sjovt og spændende at være en del af hans kreative arbejde.

Em_og_Si_2..5_154003_01.jpgEm_og_Si_20140305_154017.jpgEm_og_Si_2..5_154017_03.jpg

Em_og_Si_20140305_154217.jpgEm_og_Si_2..5_154218_01.jpgEm_og_Si_2..5_154219_01.jpg

Nu sidder vi så på vores sidste aften i dette dejlige hjem og tænker lidt tilbage på, hvordan det har været. Vi må indrømme, at vi inden vi kom hertil var noget nervøse for, hvordan alt det her nu skulle foregå. Det er vores første Work Away-oplevelse og vi havde flere bekymringer. Vil vi kunne lide dem? Vil de kunne lide os? Hvordan vil det være at bo i nogle fremmedes hjem? Mon vi kan finde ud af det arbejde vi bliver sat til? Bare de ikke spiser mærkeligt mad! Mon vi kan kommunikere ordentligt med dem? Osv. osv... Men vi havde ingen grund til bekymring! Andrew og Debra er absolut fantastiske værter og lægger stor vægt på udvekslingen frem for arbejdet. Vi har haft det skønt her og er kommet rigtig godt ud af det med Andrew og Debra. Vi har grint meget og nydt en masse god mad. Og ind i mellem det har vi alle sammen hjulpet hinanden med hvad der nu trængte. Så det er faktisk lidt med blandede følelser, at vi nu rejser videre, for vi har virkelig nydt at være her og håber at vi kan komme tilbage igen en dag.

Hele princippet bag Work Away er en virkelig fantastisk idé, vi kan klart anbefale det og det er bestemt ikke sidste gang, hverken på denne eller fremtidige rejser, vi vil benytte os af det. Man har mulighed for at bo overalt i Verden og kommer ofte væk fra den gængse turistrute. Man møder de mest gæstfrie og åbensindede mennesker, der er villige til at åbne deres hjem for dig og endda også lave mad til dig. Derudover lærer man en masse om det land man rejser i, fra landets egne indbyggere. Alt dette i bytte for en hjælpende hånd et par timer om dagen!

I morgen går turen tilbage til Melbourne for et par dage, derefter til Sydney og dernæst tager vi et ordentligt ryk op ad Østkysten til Byron Bay, hvor vi skal på Surf School i tre dage. Den 20. marts flytter vi igen ind hos de lokale, når vi skal bo hos Ben og hans hund Loki i en god uges tid. Og I må nok væbne Jer med tålmodighed indtil da hvad angår bloggen, men til den tid vil der også være masser at skrive om!

Stay tuned!

Skrevet af signeogemil 03:44 Gemt i Australien

E-mail denne beretningFacebookStumbleUpon

Indholdsfortegnelse

Kommentarer

Safe and happy travels kids!!!
You are welcome here anytime. :)

af Andrew

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Indtast dine Travellerspoint login oplysninger herunder

( Hvad er dette? )

Hvis du endnu ikke, allerede er medlem af Travellerspoint, kan du tilmelde dig gratis.

Tilmeld dig Travellerspoint